Sådan køber du det bedste legetøj til dit barn

Du er ikke et barn længere, og du har ikke leget med legetøj i mange år efterhånden, så det er helt fair, hvis du synes, at det kan være svært at sætte sig ind i, hvorfor dit barn er så vild med legetøj. Vi har alle sammen været der engang, men vi er der ikke længere. Hvordan køber man så det bedste legetøj til ens barn?

Hvorfor er legetøj vigtigt?

Legetøj er vigtigt, fordi det har en kæmpe betydning for barnets udvikling. Børn leger af præcis samme grund som dyrebørn gør; for at forberede sig på voksenlivet. Der hvor hvalpe og killinger leger med kløer og tænder, leger børn med dukker og legetøj. Leg hjælper dem med at forstå verden. Børns leg er ofte et forsøg på at kopiere noget, de har set enten på TV eller set nogle voksne gøre. Et barn ville ikke kunne vide, at det er meningen at, for eksempel, Minecraft legetøj handler om at grave og bygge, hvis de ikke kender til spillet.

Hvor gammelt er dit barn?

Det, som er godt legetøj, varierer fra barn til barn og fra alder til alder. Et barn på 10 nyder ikke nødvendigvis de samme ting, som et barn på 5 gør, så det er noget, der skal overvejes, når man køber dem legetøj. Går vi tilbage til eksemplet om Minecraft legetøj, vil en 5 årig måske sætte mere pris på en bamse fra spillet, end en 10 årig ville, men de ville måske begge sætte pris på de sjove svær og våben af skum, som de vil kunne genkende. Her handler det både om at kende dine børn, og om at kende den alders behov.

Legetøj, de kan genkende

Hvis de er vilde med at se videoer af mennesker, der spiller spil online, er ting som Minecraft legetøj formentlig noget, de vil være helt vilde med. Når de kan genkende det legetøj, de leger med, fra virkelige situationer, går alting op i en højere enhed for dem, og det vil være som et regnestykke der går op. Minecraft legetøj vil være det rigtige for nogle børn; andre vil foretrække ting som et mini-køkken, hvor de kan genskabe de ting, de har set jer som forældre lave i køkkenet.

Legetøj, de kan vokse op med

Legetøj er ikke kun en vigtig del af udviklingen for barnet; for mange børn er legetøj også en kilde af tryghed, som vil følge dem igennem livet. De goder minder fra barndommen vil have en konkret form, som de altid vil kunne vende tilbage til som voksne. Igen, med Minecraft legetøj som eksempel; har de haft bamser med det som barn, vil de kunne føle trygheden, de havde i bamsen, i selve spillet som teenager og voksen. Legetøj kan betyde meget mere, end du tror.

 

 

Kommentarer lukket til Sådan køber du det bedste legetøj til dit barn