Sørg for at børnene får gode oplevelser hos tandlægen

Der er rigtig mange, der lider af tandlægeskræk eller odontofobi, som det også kaldes. Mange udvikler denne skræk allerede som helt små børn. Derfor er det utrolig vigtigt at sørge for, at børn får en god og tryk oplevelse, når de kommer hos tandlægen, så de ikke udvikler tandlægeskræk og i stedet kan fortsætte med at komme hos tandlæger og holde mund og tænder sunde og glade hele livet igennem. I denne artikel er samlet en række råd og ideer til, hvordan du hjælper dine børn med at få en rar og tryg oplevelse de første par gange hos tandlægen. 

Find rare tandlæger

Det er først og fremmest vigtigt, at du finder nogle tandlæger, der er rare og flinke, og som er villige til at give sig god tid til hver patient, også selvom man er nervøs for sit tandlægebesøg. Hos tandlaege-vanlose.dk går de op i tryghed for den enkelte patient, og de tager også tandlægeskrækken meget alvorligt. Hvis dit barn er nervøs eller bange, skal du derfor bare informere tandlægerne. Så kan de eventuelt tilpasse tempoet eller gøre ekstra meget ud af at forklare, hvad de gør og hvorfor de gør det. Så bliver barnet vejledt hele vejen gennem besøget.

Gør det til en god oplevelse

Du kan eventuelt gøre noget særligt i forbindelse med tandlægebesøget. Det kunne fx være at give barnet en lille gave som fx en tegneserie eller et lille stykke legetøj. Det afleder opmærksomheden, hvilket kan være en stor fordel. Du bør dog gå udenom slik i denne situation, da det ikke rigtig passer sammen med at skulle passe på tænderne. I kan også aftale at gøre noget sjovt, når tandlægebesøget er forbi. Det kunne fx være at tage i biografen eller hen på yndlingslejepladsen. På den måde vil dagen blive en god oplevelse, og tandlægebesøget vil blive kædet sammen med positivitet og glæde. 

Tal med barnet og forklar, hvorfor sunde tænder er vigtige

Du bør også bruge tid på at snakke med dit barn om, hvorfor det er vigtigt at gå til tandlægen. Fortæl om alt det, tandlæger kan hjælpe med, og hvordan de holder tænderne rene og sunde. Fortæl måske også om, hvad der sker hvis man ikke passer godt på sine tænder. I kan også forsøge jer med at lege tandlæge inden det rigtige tandlægebesøg, så barnet er helt forberedt på, hvad der skal ske. 

Kommentarer lukket til Sørg for at børnene får gode oplevelser hos tandlægen