Sådan bliver livet som nybagt forælder nemmere

Det er stort at blive forælder. Det er et vendepunkt i ens liv. Alting ændrer sig. Der er også meget nyt, du skal lære. Udover at du skal lære et lille nyt menneske at kende. Det kan være hårdt at være nybagt forælder. Man har måske ikke helt fundet sig til rette i opgaven endnu, og der er bare så meget at se til med sådan en lille skabning. Heldigvis findes der meget smart udstyr, som gør livet lidt nemmere. Man kunne lave en meget lang liste med smart babyudstyr. Man kunne lave en hel hjemmeside om det! Men man kan også gøre det lidt mere enkelt. Herunder finder du en kort liste med lidt forskelligt udstyr, som kan gøre dit liv som nybagt forælder nemmere.

Vuggemotor fra Membantu

Sovetid er ofte en svær tid med små børn. Det starter lige fra dag et og kan fortsætte i mange år. Så her er det vigtigt at udnytte de muligheder, du har. Du behøver ikke selv helt at undvære at sove, fordi din baby har svært ved det. Der kan være nogle perioder, hvor det ikke går så godt, men generelt kan du – med lidt hjælp – få sovet om natten. Skal der lidt hjælp til, så kan du prøve en vuggemotor fra Menbantu. Med sådan en falder mange børn nemmere i søvn i vuggen. Med sådan en slipper du for at gøre alt arbejdet. Du kan lægge dit barn ned i vuggen, og så kan du måske få lov til selv at lægge dig lidt også.

Slynge

De helt små børn skal man altid slæbe meget rundt på. De kan jo ikke gå selv endnu. Så til de mindste børn kan det være smart med en slynge. Du kan nemmere bære dit barn og have det tæt på dig hele tiden, hvis det er i en slynge. Du skal lære at binde en slynge rigtigt, men det er der masser af kurser i. Det vil kræve en indsats at lære det, men du vil komme til at sætte pris på at have den mulighed. En slynge er nemlig et meget simpelt stykke udstyr, men den kan gøre din hverdag med en baby meget nemmere.

Ammepude

Det anbefales, at man ammer børn i de første mange måneder af deres liv. Oplever du problemer med amningen, kan du dog roligt give dit barn flaske. Du skal ikke føle dig som en dårlig forælder af den grund. Mener du, at dit barn så mister nogle af fordelene ved at få bryst, så kan du prøve at kopiere situationen.

Uanset om du ammer eller giver flaske, så sæt dig godt til rette med den lille. Brug en ammepude, så du ikke skal bruge kræfter på at holde babyen. Lad den bare lille på puden og spise. Lad dit barn komme helt tæt på og mærke din hud.

Far kan også bruge ammepuden, når han hygger med baby eller giver flaske. Så kan han tage trøjen af og lade den lille mærke nærheden. Det er vigtigt for nyfødte børn at mærke hud.

Kommentarer lukket til Sådan bliver livet som nybagt forælder nemmere