Tag på efterskole og giv dig selv det bedste år i dit liv

Hvis du ikke helt ved, hvad du gerne vil efter 9. klasse, kan det være en stor fordel at tage på efterskole. En efterskole er en skole, hvor du bor døgnet rundt. Det betyder derfor også, at du praktisk set flytter hjemmefra og prøver kræfter med at stå på egne ben – under trygge forhold.

På efterskolen modtager du undervisning, ligesom du også ville have gjort i en almindelig skole. Men derudover har du ofte mulighed for at vælge andre fag, der måske interesserer dig mere end matematik og dansk. Det kan blandt andet være sport, håndarbejde eller musik. Hvis du derfor gerne vil prøve et anderledes skoleår, der uden tvivl vil blive det bedste år i dit liv, kan du med fordel tage på en efterskole.

Mulighed for at starte på en frisk

Når du er teenager, ændrer mange ting sig. Du ændrer dig – og det gør dine venner også. Derfor er der mange, der egentlig gerne vil have en mulighed for at starte på en frisk, og det kan en efterskole tilbyde dig. Her møder du nemlig en masse nye mennesker. Det vil altså sige, at du har mulighed for at være den, som du gerne vil.

På din nye efterskole er der nemlig ingen, der kender dig på forhånd. Derfor er det helt op til dig, hvilken person du gerne vil være. Ingen dømmer dig på forhånd.

Du kan finde en efterskole i hele landet

Hvis du gerne vil på efterskole, kan du selv bestemme, om du gerne vil på en, der ligger tæt på dig. Eller om du måske i stedet gerne vil ryste posen og tage på en efterskole langt væk. Du kan nemlig både komme på en efterskole i Jylland, på Sjælland eller Fyn. Det er helt op til dig.

Hvis du er usikker omkring alt det med efterskole, kan det være en god idé med en efterskole, der er placeret tæt på dig. På den måde kan du hurtigt komme hjem i weekenderne, hvis det hele har været lidt overvældende. Det betyder også, at du ikke skal forholde dig til en helt ny landsdel. I stedet kan du bevare trygheden ved det velkendte, mens du lærer nye mennesker og en ny skole at kende.

Hvis du derimod er klar på eventyr, kan du også tage en efterskole langt væk fra alt det, du kender. Det vil helt klart give dig de forandringer, som du leder efter.

Find en efterskole, der appellerer til dig

Konceptet med efterskoler har eksisteret i mange år i Danmark. Her er der ofte en afholdt tradition, som har givet mange deres bedste år i livet og livsvarige venskaber. Når du derfor skal vælge en efterskole, er det vigtigt, at du finder en, der passer til dig.

Hvis du eksempelvis er meget interesseret i musik, skal du naturligvis på en musikefterskole. Her vil du møde andre unge, der er ligeså engageret i musikken som du selv.

Hvis du derimod elsker gymnastik, vil en gymnastikefterskole formentlig være en bedre idé. Her bliver der ofte dyrket gymnastik hver dag i timevis, så du virkelig kan få udviklet dit potentiale.

Derfor er det altid vigtigt, at du undersøger efterskolens grundlag, inden du træffer et valg. Desto bedre efterskolen passer til dig, desto bedre bliver dit år formentlig.

Kommentarer lukket til Tag på efterskole og giv dig selv det bedste år i dit liv