Sparetips til kommende forældre

ØkoVenter I jer et barn? Synes I, det er alt for dyrt alt det, I skal købe, før den lille ny kommer til verden? Her i blogindlægget vil vi give jer nogle konkrete sparetips, så I undgår at bruge unødigt mange penge på tøj og udstyr i barnets første leveår.

Køb brugt udstyr i stedet for nyt

Det er dyrt nok i forvejen at få børn. Der er massevis af udgifter, som kan få budgettet til at vælte. Derfor anbefaler vi, at I ser om efter brugte ting i eget netværk eller eksempelvis på dba.dk. Én af de mest populære barnevogne gennem tiderne, Oddervognen, koster fra ny på den anden side af 10.000 kroner. Har I ikke den slags penge, kan en brugt i andet mærke vist også godt gå an. Så længe det er en sikker barnevogn, der har den funktionalitet, du skal bruge.

Kravlegård, puslebord, legetøj og meget andet er til at få til overkommelige priser, hvis de vel og mærket af brugt. Det forringer ikke kvaliteten, at der er et barn før jeres, der har anvendt dem i en kortere periode. Man skal huske på, at børn gennemgår mange faser, hvor de har brug for forskelligartet udstyr. Det er ikke længe, at fx en uro er et hit. Der skal hele tiden nye ting til, som følger barnets udvikling.

Der er ingen skam i at henvende sig til familie og venner, som ligger inde med brugte ting. Om ikke andet kan de selv tjene en skilling på det frem for at smide det ud. Med denne tilgang kan I spare rigtig mange penge i barnets første leveår.

Få aflagt tøj og supplér op med nyt senere hen

I dag ligger der stakkevis af nyt tøj i klædeskabene i de danske børnehjem. Nyt tøj, der ganske vist kun bliver brugt i få måneder. Hvorfor ikke få noget aflagt tøj fra nogen i familien? Der er også noget moralsk i at smide tøj ud, der kun er brugt få gange – det er fråds. Spædbørn vokser ekstremt hurtigt ud af deres tøj, og du skal løbe hurtigt for at kunne følge med. Og skal du hele tiden købe helt nyt, skal du løbe ekstra stærkt på arbejdet for at få råd til at finansiere det.

Det er ikke alle, der er ligeglade med, hvor tøjet kommer fra. Fremmede børns aflagte tøj er måske knap så tiltalende. Men har du søskende, der selv har fået børn, og passer det med kønnet, er det en oplagt muligt at aftage det gratis eller give lidt for det. Passer tøjet ikke, kan du måske få en billig skrædder til at tilpasse det for få penge.

Vi håber, I kan bruge ovenstående som inspiration, hvis I er interesseret i at spare nogle penge. Så kan I i stedet spare de penge op og bruge dem på noget, der giver mere værdi.

Give a Reply