Oval eller aflang trampolin?

Har dine børn endelig fået dig overtalt til, at de må få en trampolin? Hvis ja, er du måske allerede begyndt at afsondre terrænet for at blive klogere på, hvilke modeller der egentlig er på markedet. Der er rigtig, rigtig mange forskellige modeller at vælge mellem, så for at gøre det lidt mere overskueligt har vi inddelt de mange forskellige typer i to overordnede kategorier, nemlig aflange og ovale trampoliner.

Læs med her og bliv klogere på, hvad de to kategorier gemmer på.

Ovale trampoliner

Den ene type af trampoliner, vi skal se på, er de ovale trampoliner. Det er ofte dem, man finder i folks private haver, og det er der en god grund til. De fylder som udgangspunkt mindre og passer derfor bedre ind i en privat have. Har du mindre børn, som ”bare” hopper op og ned frem for at lave saltomortaler og andre tricks, er denne helt ideel. De fås i mange forskellige prisklasser, og der skal helt sikkert nok være én til dit behov.

Aflange trampoliner

Den anden slags trampolin, vi skal se på, er de aflange trampoliner, og som navnet også antyder, er de typisk større end de ovale. Nogle af de mange fordele ved denne type er dog, at den passer helt eminent ind i smalle haver eller blot i haver, hvor man gerne vil have plads fri, som man kan bruge til andet end en trampolin. Desuden er de aflange trampoliner også yderst velegnede til de børn, som gør lidt mere end bare at hoppe op og ned; nemlig dem som også laver forskelligartede akrobatiske tricks og hop.

Igen findes denne type i vidt forskellige prisklasser, og det er bare med at lede efter lige præcis den, som passer til dig.

Har du brug for lidt inspiration til, om du skal vælge en oval eller en aflang trampolin, kan du med fordel læse mere her. Her fremhæves flere forskellige trampoliner af begge typer, og det er gjort meget nemt for dig at se, hvilken der passer til dig og familiens behov.

Hop sikkert

Uanset, hvilken trampolin du ender med, skal sikkerheden være i orden. Det betyder blandt andet, at du med stor fordel kan sikkerhedstjekke din trampolin ind imellem; særligt fjedrene og samlingerne mellem trampolin og ramme er vigtige elementer at tjekke igennem.

Har du mindre børn, er det altid en god idé, at en voksen er til stede, når børnene hopper. Både for at sikre, at det ikke går for vildt for sig, men også for at sikre, at de passer på sig selv og hinanden.

Med mindre dine børn er vant til at lave hop som saltomortaler, skal du være meget opmærksom på, at dette gøres rigtigt og ikke mindst sikkert. Går noget galt, og rammer dit barn ned på nakken eller ryggen, kan det ende fatalt. Hold derfor øje med børnene og hav jævnligt gode snakke om, hvordan man hopper sikkert.

Give a Reply