Kend dine mærker når du shopper ting til dit barn

Svanemærket

Når du skal ud og shoppe ind til dit barn, hvad end det er tøj eller noget helt andet, er det langt fra ligetil. Der er en masse ting, du skal være opmærksom på, og det kan meget vel blive en uoverskueligt omgang. Når du handler ind til dit barn, er det blandt andet alfa og omega, at du har styr på diverse mærker, og shopper efter dem, da de er med til at sikre dit barns sundhed. Der er flere forskellige mærker på markedet, og det er ikke altid til at finde rundt blandt dem, men hvis du læser med her, skal du nok få et overblik over tre af de mest væsentlige, så du er klar til at handle diverse produkter ind til dit barn.

Svanemærket

Dette mærke er blandt de mest eftertragtede for virksomheder, da det er et kvalitetsstempel, som indikerer, at de opfylder en række krav. For at opnå dette mærke kræver det, at et givent produkt inden for sin kategori er blandt dem, som forurener mindst. Desuden er der krav til tilsætningsstofferne. Der må eksempelvis ikke anvendes parfume i babyprodukterne, hvorfor det er et mærke, du skal holde rigtig godt øje med, når du handler ind til den lille.

Den Blå Krans

Børn er specielt udsat, når det kommer til at blive ramt af allergi, og selvom det er en lidelse, som der effektiv kan blive behandlet, er det naturligvis noget, du skal undgå. Derfor kan du holde øje med Den Blå Krans, som har fokus på kontaktallergi, eftersom det er et stempel, der kun bliver givet til produkter, som har fjernet alle de tilsætningsstoffer, der ofte kan føre til allergi. Dette gælder blandt andet parfume, formaldehyd og MI. Den Blå Krans kan du altid holde øje med, og det gælder ligeledes, når du køber ind til resten af familien.

Global Organic Textile Standard

Dette forkortes GOTS, og mærket har sit fokus på tøj. Faktisk er GOTS det nærmeste vi kommer på en verdensomspændende standard inden for økologisk tøj. For at få dette mærke, er der et krav om, at mindst 95% af fibrene i tøjet skal være økologiske. Dog er det ikke det eneste krav, der bliver stillet til virksomheder. Der må nemlig ligeledes ikke være nogle former for kemikalier, der kan være kræftfremkaldende, miljøbelastende eller hormonforstyrrende. Dette er altså et mærke, du altid skal holde øje med, når du handler nye klæder ind til barnet.

Der er et hav af mærker, du skal holde øje med, hvis du vil passe på dit barns helbred, og de tre ovenstående er blandt de vigtigste. Har du dem in mente, er du kommet rigtig langt på området.

Give a Reply