Idéer til barselsgave – 5 gode gaver

Gift

Bliver en af dine nærmeste (eller måske dig selv) mor/far om lidt? Så er en barselsgave på sin plads. I dette indlæg har vi samlet 5 forslag til gode barselsgaver, der med sikkerhed vil falde i god jord hos både forælder og barn. Vi håber, du kan bruge nedenstående tips – har du en god idé til en barselsgave, er du mere end velkommen til at kommentere.

Legetøj til den lille er en sikker vinder

Er der én ting, man aldrig går galt i byen med, så er det legetøj til den lille ny. Selvom forældrene sikkert selv har hamstret tonsvis af legetøj og sandsynligvis har svært ved at finde plads til mere, er legetøj det sikre valg. Her har du desuden massevis af muligheder alt afhængigt af køn. Klassikerne er naturligvis dukker til pigen (fx ASI-dukker) og dinosaurer til drenge, men vil du være på den sikre side, kan du vælge ting som LEGO eller trælegetøj.

Sansegynger er ekstremt populære

En lidt større gave, som i disse år er ekstremt populær, er de fine sansegynger, hvor barnet kan ligge og kigge eller sove, mens gyngen stille og rolig rokker fra side til side. Sansegynger fås i forskellige prisklasser, men undgå for alt i verden at gå på kompromis med kvaliteten og sikkerhed, der er afgørende.

Et økonomisk tilskud kan være tiltrængt

Barsel er ikke ligefrem noget, man bliver rig af, og selvom det kan virke som en ret upersonlig gave, kan penge ikke desto mindre være det, de kommende forældre har allermest brug for. Er det førstegangsforældre, får penge nemlig hurtigt ben at gå på, når der skal købes legetøj, seng, puder, tøj, bleer mv., så chancen er stor for, at et økonomisk tilskud vil falde på et tørt sted.

Tøj kan man aldrig få nok af

Børn vokser med lynets hast de første par år, og det betyder, at behovet for tøj er enormt, og som mange forældre hurtig sander, er børnetøj ikke just nogen billig fornøjelse, især hvis det skal være fra mærker som Molo, Småfolk og lignende. Kender du forældrenes præferencer ift. farver og mærker, kan en bodystocking, strømper eller en helt tredje beklædningsgenstand være det oplagte valg, så du også sparer mor og far for en ekstraudgift.

Gavekort til børnepasning

Det sidste forslag her på falderebet er en lidt anderledes, kreativ og personlig barselsgave – nemlig en, der er rettet mod forældrene. Søvnmangel og en smule stress er normale følger af at blive forælder, og derfor kan du med fordel overveje at give et ”gavekort”, hvor du tilbyder at passe bolig og baby, mens mor og far får tid til at holde parforholdet vedlige med et restaurantbesøg, forlænget weekend eller en tur i biffen. Det vil helt sikkert falde i god jord, og så får du også mulighed for at komme tættere på barnet. Den første tid vil forældrene naturligvis bruge sammen med det nye familiemedlem, men efterhånden som hverdagene begynder igen, vil et sådant ”gavekort” for de fleste forældre være guld værd.

Give a Reply