Derfor skal du tage dit barn med ud i naturen

Toej til boern

Selvom det er blevet efterår, og vejret hermed er blevet koldere, er der ingen undskyldning for ikke at komme ud i naturen med sit barn. Alle årstider har noget forskelligt at byde på, så uanset om det er vinter eller sommer, vil der være noget, som man kan foretage sig sammen med sit barn. Frisk luft er sundt og godt for både krop og sind, uanset om man er barn eller voksen. At komme udenfor bare lidt hver dag kan give mere overskud i hverdagen. Tag derfor dit barn med udenfor og nyd årstiderne. Her i det følgende vil du kunne læse mere om, hvorfor du skal tilbringe tid sammen med dit barn udenfor.

Masser af hygge

Der er næsten ikke noget mere hyggeligt end at tilbringe tid i naturen. Det er den perfekte måde at få lidt kvalitetstid sammen med dit barn, eftersom der her er ingen skærme eller huslige pligter til at forstyrre eller distrahere. Hvis dit barn ikke er så gammelt, er det hyggeligt at tage en gåtur med barnevognen ud i naturen. Du kan eventuelt tage en podcast eller lidt musik i ørerne, imens at I går. Der er også rig mulighed for at udfolde sig socialt, da det næsten ikke kan undgås, at du møder nogen på turen, som også har en barnevogn med sig.

Hvis dit barn er lidt ældre, vil de fleste børn nyde at tage på picnic. Her er der rig mulighed for, at de kan lege rundt, men stadig samles og sidde med dig, når der skal spises lidt mad eller drikkes lidt saftevand. Pak madkurven og kom afsted ud i det blå.

Rigeligt med underholdning

Uanset hvilken tid på året der er tale om, vil der være rig mulighed for leg. Om sommeren kan du tage dit barn med til stranden, hvor I kan bade, fange krabber eller bygge sandslotte. Om vinteren kan du og dit barn nyde sneen og lege sneboldkamp, kælke, bygge snemænd og meget andet. Forår og efterår har også mange ting at byde på. Foråret er den perfekte årstid til en skovtur, og om efteråret kan I tage ud og samle kastanjer, som I senere kan lave kastanjemænd ud af.

Du kan også finde legepladser i byerne og naturlegepladser i skovene, hvor dit barn og dig selv har muligheden for at udfolde jer og få brændt noget energi af. I naturen vil I aldrig slippe op for ting, I kan have det sjovt med. Der er altid noget nyt at udforske, og det er særligt sundt for dit barn, der er ved at udvikle sig.

Få rørt kroppen

Sidst men ikke mindst er det utrolig sundt for både dig og dit barn at komme udenfor, eftersom I ikke kan undgå at komme til at røre jer. Foruden at dit barn får motion, får han eller hun også rig mulighed for at udforske naturen, både når det kommer til dyr og planter. Det er en god idé, at du som forælder også sørger for at sætte dig lidt ind i planter og dyr i den danske natur, så dit barn ikke ender med at få fat i noget giftigt.

Glem ikke at pakke dit barn ind efter årstiden og vejret. Om efteråret og vinteren skal dit barn have lidt mere tøj på, end når det er forår og sommer – du må endelig heller ikke undvære solcremen, når det solrige vejr melder sig.

Give a Reply