Børnefødselsdag på budget – sådan skaber du en sjov fest

Børnefødselsdagsfester kan skabe mange hovedpiner og søvnløse nætter, da der tit må gøres en masse forberedelser. Hvis festen samtidig ikke må koste en bondegård, kan det virke endnu mere uoverskueligt, idet du hermed skal gøre mange ting selv og ikke har muligheden for at uddelegere irriterende opgaver til en anden. Det kan dog sagtens lade sig gøre at kreere en børnefødselsdag, som ikke giver grå hår. Ved hjælp af en overskuelig to do-liste og et dejligt gåpåmod vil dit barn få en fremragende fest sammen med sine klassekammerater.

Hold festen derhjemme eller i et billigt festlokale

Det første punkt på dagsordenen, når datoen for festen er fastsat, er, hvor festen skal foregå. Her vælger nogen at tage klassen med hen i det lokale bowlingcenter eller i et legeland, hvis budgettet rækker. Ønsker du ikke at bruge så mange penge på formålet, og ved du samtidig, at dit barn føler sig mere trygt i vante rammer, gælder det blot om at holde fødselsdagen derhjemme. Her kan du ved hjælp af diverse dekorative elementer stable et underholdende tema på benene såsom et pirat- eller prinsessetema og dermed gøre huset til et sjovt legeland. Det er på den anden side muligt at finde billige festlokaler, hvis familien bor i en lille lejlighed på femte sal i byen. Ved at kigge nærmere på festlokaler på hjemmesiden Selskabslokaler.dk vil du hurtigt få et overblik over selskabslokaler, som ligger tæt på naturen, og som derfor henvender sig perfekt til en klasse med masser af energi og eventyrlyst.

Lav simple retter

Da der ikke er tale om en voksenfest og dermed store forventninger til maden, kan du sagtens sammensætte en simpel menu til børnene. Pizza eller pizzasnegle er en klassiker, mens boller og pølsehorn ligeledes vil vække glæde blandt børnene. Disse retter er billige at lave, og ingredienserne resulterer ikke i en lang uoverskuelig liste. Som tilbehør til bagværket kan du skære agurk i stave, bananer i skiver og æbler og pærer i både, så børnene har noget saftigt og sundt at spise – både under middagen og legene. Der skal selvfølgelig også være en kagemand eller kagekone om eftermiddagen, og i den forbindelse er der tit gode tilbud på en side som Sweetdeal, så du ikke selv behøver at stå i køkkenet hele dagen før festen.

Underholdning er nøgleordet

Ingen børnefødselsdag uden en god omgang underholdning. Hermed gælder det først og fremmest om at spørge dit barn, om han/hun har en række præferencer, når listen med lege skal skrives. Hvis fantasien er knap, er en spændende skattejagt altid en vinder på børnefødselsdagen. Hvis du for eksempel har et hus eller har lejet et lokale i nærheden af en skov, kan du med fordel lade skattejagten foregå der – hvis vejret altså ikke indbyder til gråvejr og regnbyger. Går dit barn i børnehave eller børnehaveklasse, og er du ferm på fingrene, vil børnene ligeledes synes godt om ballondyr i diverse farver og størrelser. Derudover kan du finde masser af inspiration på nettet til små lege, som nemt kan foregå både inde eller ude, og som børnene vil kunne huske til næste års fødselsdagsfest.

Give a Reply